A A A K K K

Країни G7 підтримують велику приватизацію та реформу корпоративного управління в Україні

Посли країн Великої сімки схвально оцінили роботу Фонду державного майна щодо відновлення великої приватизації та підтвердили свою готовність адвокувати інвестиційні можливості в Україні. Про це вони заявили сьогодні 27 липня під час зустрічі в ФДМУ з Головою Фонду Рустемом Умєровим та його командою.

Першими активами, що будуть виставлені на приватизацію, стануть Одеський Припортовий Завод, Об’єднана Гірничо-Хімічна Компанія та Центренерго. Цим державним активам необхідні стратегічні інвестори для ефективної роботи та розвитку української економіки. 


Окрім питань приватизації, сторони також обговорили механізми вдосконалення корпоративного управління державними підприємствами. Міжнародні партнери підтримали ініціативу ФДМУ щодо відкритого та прозорого відбору незалежних членів до Наглядових рад підприємств в управлінні Фонду. 

Тісна співпраця з міжнародними партнерами та антикорупційною спільнотою дозволить досягти поставлених цілей та створити ефективну структуру управління державними компаніями.