A A A K K K

ФДМУ реагує на звинувачення щодо можливого постачання титанової сировини ОГХК до рф. Анонс пресконференції

Враховуючи повномасштабне вторгнення рф, питання можливого постачання титанової сировини країні-агресору набуло надзвичайної важливості для національної безпеки України. Будь-які дії, спрямовані на незаконне вивезення стратегічних ресурсів до росії, є неприпустимими.

Фонд державного майна дотримується позиції відкритості та прозорості — саме тому ініціював проведення внутрішнього розслідування, яке має підтвердити чи спростувати інформацію ЗМІ про те, що нібито «Обʼєднана гірничо-хімічна компанія» під час війни продає рф титанову сировину.

Крім того, ФДМУ звернувся до СБУ з проханням провести власне розслідування.

ФДМУ готовий співпрацювати з громадськістю та правоохоронними органами для з’ясування всіх обставин інформації, яка була опублікована в ЗМІ.

З метою надання громадськості перших результатів внутрішнього розслідування, Фонд державного майна оголошує про проведення пресконференції, яка відбудеться 10 серпня о 12:00 в Києві в пресцентрі інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна».

Учасники пресконференції – представники ФДМУ та ОГХК розкажуть подробиці щодо проведеного розслідування, а також про заходи, які запроваджені в 2022 році для запобігання постачання титанової сировини до країни-агресора.

ФДМУ закликає всіх зацікавлених сторін дотримуватися об'єктивності. Зараз важливо ретельно перевіряти будь-яку інформацію. Ще раз наголошуємо, що ворог продовжує активну інформаційну війну. Отримуйте новини лише з офіційних джерел.

Адреса: ІА «Інтерфакс-Україна» (вул. Рейтарська, буд. 8/5а).

Реєстрація журналістів: на місці за редакційними посвідченнями.