A A A K K K

Центренерго працює в штатному режимі та веде підготовку до опалювального сезону

Під час проходження опалювального сезону ПАТ “Центренерго” задіє 8 енергоблоків сумарною потужністю 1 640 МВт. Щоб забезпечити безперебійну роботу генерації в осінньо-зимовий період (ОЗП), енергоблоки Трипільської та Зміївської ТЕС працюватимуть у “змішаному” форматі — на вугіллі, газу та мазуті. 

Потреба Зміївської та Трипільської ТЕС у вугіллі на період жовтень 2023 р. – березень 2024 р., згідно Прогнозного балансу, складає 1,7 млн тон. За графіком, розробленим в компанії, вже відбувається накопичення вугілля для сталого проходження ОЗП. Основними постачальниками за чинними контрактами є ДП «Укрвугілля», ДП «Волиньвугілля», ТОВ «Шахта 1-3 Новогродівська». Також ведуться переговори з ДТЕК, ДП та ТОВ «Шахта Краснолиманська».

Паралельно з цим постачання газу як альтернативного виду палива до кінця опалювального сезону компанії гарантує ТОВ «ГК «Нафтогаз Трейдинг». Також «Центренерго» має намір відновити використання мазуту українського виробництва для зменшення собівартості 1 кВт. 

Компанія працює в режимі нон-стоп, виконує заплановані роботи, аби увійти в опалювальний сезон готовими до будь-якої загрози, розуміючи свою відповідальність перед українцями. На електростанціях тривають відновлювальні роботи, спрямовані на ліквідацію наслідків влучань по промислових майданчиках під час ракетних обстрілів з боку рф. Для цього задіяні кращі фахівці компанії та підрядних організацій.

Фізичний захист критично важливих елементів об’єктів ТЕС від падіння уламків ракет, непрямих атак БПЛА та інших ушкоджень виконується шляхом влаштування штучних захисних споруд навколо них. Так, на Трипільський ТЕС виконано вже 100% робіт з облаштування та 70% – на Зміївській ТЕС. 

Нагадуємо. Наглядова рада «Центренерго» призначила Андрія Чуркіна генеральним директором «Центренерго» на засіданні, яке відбулося 14 серпня. Він менеджер із багаторічним досвідом роботи в енергетичній галузі. З вересня 2020 року керував ПрАТ «Харківенергозбут», яке увійшло за даними видання Forbes до списку 1 000 компаній України, що у 2022 році показали зростання прибутку попри військові дії, завдані збитки та складну економічну ситуацію в країні.