A A A K K K

Фіналізовано приватизацію Усть-Дунайського порту

24 серпня підписано акт приймання-передачі Єдиного майнового комплексу ДП Морський торговельний порт Усть-Дунайськ. Новим власником порту офіційно стала компанія «Еліксир Україна». 

 За ініціативи Фонду переможець аукціону з продажу ЄМК МТП Усть-Дунайськ, ТОВ «Еліксир Україна», та Адміністрація морських портів України 1 серпня 2023 року уклали Меморандум, в якому визначили умови перебування на території порту інших суб’єктів господарювання. 

Сторони досягли згоди щодо необхідності створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій у розвиток сучасної інфраструктури в морський порт Усть-Дунайськ та визнали необхідність дотримання законодавства України про захист економічної конкуренції.

Це стало відправною точкою для вирішення питання надання дозволу Антимонопольного комітету України на концентрацію. 

Нагадаємо, Морський торговельний порт Усть-Дунайськ був проданий на відкритому аукціоні ТОВ «Еліксир Україна» ще в січні 2023 року за 201 000 300 грн. Переможець також сплатив ще 40 200 060 грн ПДВ. 

Компанія «Еліксир Україна» займається реалізацією комплексних мінеральних добрив в Україні і зацікавлена в стратегічному розвитку порту, збільшенню обсягів перевалки, модернізації складів та придбанні сучасної перевантажувальної техніки. В довгостроковій перспективі компанія прагне докласти зусиль для об’єднання водними шляхами річок Дунай і Дніпро, щоб зняти навантаження з доріг України, а також побудувати в порту зерновий елеватор на 50 тис. тонн.