A A A K K K

Черговий рекорд приватизації та 92 млн гривень інвестицій - результати серпня ФДМУ

У серпні сума переможних ставок на приватизаційних аукціонах об’єктів від ФДМУ сягнула 92,1 млн грн. Фінальна вартість активів у понад 2,5 раза перевищила стартову ціну. Загалом було продано 36 об’єктів державного майна.

Найбільшими активами серпня, які було приватизовано на аукціонах ФДМУ в електронній системі Прозоро.Продажі, стали:

  • Полтавський комбінат хлібопродуктів, ціна якого зросла в 1,2 раза – до 31 млн грн – за пропозицією 1 учасника; 

  • Червонослобідський спиртзавод, переможна вартість якого зросла у 3 рази – до 30 млн – за пропозицією 1 учасника;

  • Котельня у Львівській області, за який змагалися 11 учасників та збільшили вартість активу в 14 разів — до 5 млн грн.

У 36 аукціонах взяли участь 229 підприємців — в середньому 6 учасників на кожний аукціон. Найбільшу кількість учасників зібрали аукціони з приватизації будівлі насіннєвої інспекції у Львівській області (24 учасників) та адміністративної будівлі в Житомирській області (23 учасників).

ТОП-3 регіональні відділення ФДМУ за обсягами залучення інвестицій в серпні: РВ у Івано-Франківській, Чернівецькій та Тернопільській областях (34,8 млн грн), РВ в Одеській та Миколаївській областях (31 млн грн), РВ у Київській, Черкаській та Чернігівській областях (13,2 млн грн).

За 8 місяців надходження до бюджету від приватизації склали 2,56 млрд гривень – це рекордна сума за останні 10 років. У попередні роки приватизація в середньому приносила 575 млн гривень – в 5 разів менше.

Приватизаційні аукціони Фонду держмайна – це наближення нашої Перемоги та підтримка економічного фронту України, адже всі кошти, які залучає ФДМУ, йдуть на підтримку Сил Оборони. 

Детальніше про наступні аукціони та цікаві лоти для приватизації – на privatization.gov.ua, а також у телеграм-каналі Фонду держмайна «Приватизація в Україні».