A A A K K K

Фонд держмайна оголосив перші приватизаційні аукціони вересня

У вересні Фонд держмайна планує виставити на приватизацію 67 об'єктів із загальною стартовою ціною майже 1 млрд. грн, з яких 14 активів — державні підприємства. 

Кількість запланованих аукціонів по областях:

  • Львівська, Житомирська  — по 9 об’єктів;

  • Дніпропетровська  — 8 об’єктів;

  • Кіровоградська, Рівненська  — по 5 об’єктів;

  • Київська, Одеська, Тернопільська, місто Київ  — по 4 об’єкти;

  • Вінницька та Чернігівська  —  по 3 об’єкти;

  • Хмельницька  — 2 об’єкти;

  • Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Миколаївська, Полтавська, Черкаська, Чернівецька — по 1 об’єкту.

ТОП- 5 масштабних аукціонів вересня:

“Волиньторф” — діюче підприємство, основним видом діяльності якого є видобуток торфу. Щодоби на підприємстві виготовляють майже 200 тонн торфобрикету. Навіть попри повномасштабну війну державне підприємство не припиняло свою роботу.

Стартова ціна — 202,5 млн грн, аукціон запланований на вересень, точна дата торгів з’явиться згодом. 

Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3Egdt0a

“Зарубинський спиртовий завод”, що на Тернопільщині. Основна продукція підприємства  — спирти етиловий і денатуровані, будь-якої концентрації (включаючи ті, що використовуються як паливо або компонент для виробництва палива (біоетанол, тощо). Об’єкт має 58 одиниць нерухомого майна, загальною площею 28 804,5 м², що розташовані на 4 земельних ділянках загальною площею 23,5 га. На підприємстві працює 129 осіб.

Стартова ціна  — 245,4 млн грн, дата аукціону запланований на вересень, точна дата торгів з’явиться згодом. 

Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3QUccUa

Окреме майно Струтинського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП “Укрспирт”. До складу об'єкта, розташованого на Львівщині, входять 24 об’єкти нерухомості загальною площею 15 506,4 м², серед яких: будівля головного корпусу, зерносховища, спиртосховища та інші складські приміщення. Майно розташоване на чотирьох земельних ділянках загальною площею більше 14,6 га.

Стартова ціна  — 31,3 млн грн, дата аукціону — 5 вересня. 

Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3L0vzHn

Єдиний майновий комплекс державного підприємства “Житомирторф”. Основним видом діяльність є добування торфу, до складу підприємства входять “Олевськторф” та Озерянський торфозавод філія. Приблизний обсяг видобування 15-25 000 тон/рік. “Житомирторф” налічує більше 60 об’єктів нерухомого майна, загальною площею 20 345,5 м², серед них адмінбудівля, виробничі корпуси, майстерні, артсвердловини та складські приміщення тощо. Майно підприємства розташоване на ділянках загальною площею 6,4583 га. На підприємстві працює 31 особа.
Стартова ціна  — 7,8 млн грн, дата аукціону  — 15  вересня. 

Більше деталей про об’єкт за посиланням — https://bit.ly/3svr2pY
 

Мурафський кар’єр, розташований у Вінницькій області. Підприємство не здійснює свою безпосередню господарську діяльність з 2013 року. Основний вид діяльності — добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. До складу актива входять 15 об’єктів нерухомого майна площею 1718,4 м², зокрема вагова, кузня, будівля електроцеху та гараж. Актив розташований на земельній ділянці загальною площею 29,8 га. На підприємстві працює 6 фахівців.

Стартова ціна  — 4,9 млн грн, дата аукціону — 7 липня. 

Більше деталей про об’єкт за посиланням —https://bit.ly/3soUzl1

Переважна більшість об'єктів, що виставлятиме Фонд держмайна на приватизацію у вересні чудово підійдуть для малого та середнього бізнесу. Наприклад, є цікава пропозиція приватизації стадіону на Миколаївщині. До складу об’єкта входять адміністративна будівля зі спортзалом, навіс, трибуна та відразу два футбольних поля. Аукціон запланований на 4 вересня, стартова ціна — 866 тис. грн, взяти участь у аукціоні — https://bit.ly/3qRbtbK .

Нагадаємо, аби взяти участь в онлайн-аукціоні потрібно виконати кілька простих кроків:

  1. знайти підходящий об’єкт на privatization.gov.ua

  2. зареєструватися на одному з майданчиків, який акредитований у торговельній системі Прозорро.Продажі;

  3. підготувати необхідні документи;

  4. сплатити гарантійний та реєстраційний внески;

  5. подати свою цінову пропозицію.

Знайти актуальні пропозиції приватизації можна підписавшись на наш телеграм-канал — Приватизація в Україні. Ознайомитися з усіма виставленими на аукціони об’єктами ви можете на сайті privatization.gov.ua.