A A A K K K

За тиждень ФДМУ залучив понад 42 млн грн інвестицій від приватизації держмайна

З 28 серпня по 1 вересня сума переможних ставок приватизаційних аукціонів Фонду держмайна на платформі Прозоро.Продажі сягнула 42,4 млн грн. У 14 аукціонах взяли участь 83 учасники, а завдяки конкуренції ціна активів зросла у 4,3 раза від стартової ціни.

Цього тижня у попиті здебільшого була приватизація нерухомості. Серед активів —  адміністративні будівлі в Чернігівській, Львівській, Житомирській областях, нежитлові будівлі в Тернопільській, Чернігівській, Львівській областях, а також аптека на Закарпатті. Також нового власника знайшов Червонослобідський спиртзавод, переможна ставка за який зросла втричі з 9,7 млн до 30 млн.

Аукціоном з найбільшою кількістю учасників та найбільшим зростанням переможної ціни став продаж адміністративної будівлі на Житомирщині, за яку змагалися 23 учасники. Переможна ставка за лоти склала 2,5 млн грн. Таким чином, завдяки конкуренції вартість активу зросла у понад 9 тис. разів – з 273  грн стартової (балансової) ціни.

З 4 серпня по 8 вересня Фонд держмайна планує провести 6 приватизаційних аукціонів. Наступного тижня пропонуємо придбати інвесторам Струтинський, Ганнопільський та Триліський спиртзаводи, Мурафський кар’єр на Вінниччині та стадіон на Миколаївщині, а також профілакторій шахти в Дніпропетровській області.

Зробіть свій внесок у перемогу України, беріть участь в аукціонах ФДМУ, адже всі кошти від приватизації держмайна йдуть на підтримку Сил оборони.

Запрошуємо ознайомлюватися з новими пропозиціями на сайті privatization.gov.ua та в телеграм-каналі «Приватизація в Україні».