A A A K K K

Черговий рекорд приватизації – одночасно понад 100 підприємців взяли участь в прозорих торгах

Фонд держмайна зафіксував черговий рекорд приватизаційних торгів. Сьогодні, 22 вересня, в шести аукціонах ФДМУ взяв участь 101 підприємець. Це рекордний добовий показник кількості потенційних покупців за останні кілька місяців та другий з моменту відновлення (25 квітня взяли участь 134 інвестори).

«Одночасно понад 100 підприємців змагалися за державні активи, щоб розвивати свій бізнес на основі державного майна. Така активність надихає та вкотре доводить ефективність відкритих та прозорих аукціонів», – підкреслив в.о. Голови ФДМУ Олександр Федоришин.

Загалом за поточний тиждень – з 18 до 22 вересня – ФДМУ провів дев’ять аукціонів, а фінальна вартість активів зросла у 14 разів – із 2,7 млн грн стартової ціни до 38 млн грн. 

Найбільша кількість учасників – 30 – була на аукціоні з продажу мисливського центру на Івано-Франківщині. Також цей аукціон став найдорожчим продажем тижня – фінальна вартість становить 32 млн грн. Попри те, що стартова ціна об’єкта складала лише 560 тис. грн, прозорі процедури продажу та значна конкуренція дозволили збільшити її у 57 разів. 

Кошти, які ФДМУ залучає від приватизації, йдуть на підтримку Сил оборони. Результат цього тижня – це, наприклад, понад 100 пікапів для українських захисників. Більше того, український бізнес отримує можливості для розвитку, створює робочі місця та сплачує податки.