A A A K K K

Акції Чорноморського суднобудівного заводу успішно продані на голландському аукціоні

29 березня 2016 на Українській фондовій біржі успішно завершився голландській аукціон з продажу акцій ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод».

         До продажу пропонувалося 9,64% акцій товариства. Переможцем аукціону стало ТОВ «СМАРТ-МЕРІТАЙМ  ГРУП», яке у ході торгів запропонувало ціну 1, 49 млн грн, що утричі перевищила мінімальну ціну продажу вищезазначеного пакета акцій.

Через відсутність попиту і неодноразові спроби продати акції ЧСЗ пакет акцій заводу було включено до переліку об’єктів приватизації, які можуть бути продані на класичних аукціонах зі знижками в 60% та 50% або на голландських аукціонах (за методом зниження ціни). Перелік пакетів акцій із 34 об’єктів було сформовано Фондом за результатами аналізу стану їхнього продажу. Усі вони виставлялися на продаж більше 10 разів і не знайшли своїх покупців.Виконуючи правила приватизаційної процедури, на початку березня ФДМУ встановив знижки на пакети в 50% і 30%, а за тиждень після чергових безрезультатних торгів –додаткові знижки в 60% (22 об’єкти) та 50% (9 об’єктів).

Після цього за результатами торгів 15 березня 2016 року на Українській фондовій біржі Фонд державного майна продав пакети акцій2 акціонерних товариств: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (ціна продажу – 4,67 млн грн.) та ПАТ «Білики» (ціна продажу – 1,38 млн грн.).

На поточному тижні, з 28березня 2016 по 1 квітня2016, Фонд державного майна продовжить продаж пакетів акцій зі знижками на фондових біржах України шляхом проведення класичних та голландських аукціонів.

Повний перелік об’єктів, які знаходяться у продажу, можно проглянути тут

ФДМУ запрошує усіх зацікавлених інвесторів взяти участь в торгах.