A A A K K K

Акції Одеського припортового заводу для приватизації оцінить компанія УВЕКОН

Переможцем конкурсу з відбору суб’єктів оціночної діяльності для оцінки акцій ПАТ «Одеський припортовий завод» з метою приватизації визнано Спільне українсько-угорське підприємство «Увекон». За результатами аналізу поданих на конкурс документів, це підприємство набрало переважну більшість балів у конкурсі – 150 балів. На другому місці – компанія зі 107 балами. Участь у конкурсі брало 4 компанії.

Конкурс було оголошено 01 лютого 2016. відповідне інформаційне повідомлення ФДМУ розмістив у газеті «Відомості приватизації» від 01.02.2016 №9 та на сайті Фонду.

Згідно з ним, оцінці підлягають пакет акцій розміром 94,567% статутного капіталу товариства, що має бути проданий за конкурсом з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону відповідно до додатка 1 до розпорядження Кабінету Міністрів України від 03 вересня 2014 р. № 861-р «Деякі питання приватизації» (зі змінами), та пакет акцій розміром 99,567% статутного капіталу товариства, що підлягатиме продажу за конкурсом з відкритістю пропонування  ціни за принципом аукціону у разі внесення змін до законодавства з питань приватизації. Два пакети буде оцінено паралельно, щоб продемонструвати громадськості різницю в ціні об’єднаного та подрібненого пакетів акцій.16 лютого 2016 року Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому розроблений ФДМУ законопроект 2319д про внесення змін до приватизаційного законодавства, яким передбачено, зокрема, скасування норми, яка закріплювала обов’язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій об’єктів груп В та Г до проведення конкурсу. Тепер на підставі цього закону буде змінено план-графік приватизації, а КМУ має своїм розпорядженням об’єднати два пакети ОПЗ для подальшого продажу.

Конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності здійснювався відповідно до нового Положення про конкурсний відбір суб’єктів оціночної діяльності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 31.12.2015 № 2075, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.01.2016 за № 60/28190.

За словами заступника Голови ФДМУ Наталії Лебідь, новим Положенням Фонд повністю реформував систему конкурсного відбору суб’єктів оціночної діяльності, запровадивши такий механізм бального оцінювання, який дозволяє чесно конкурувати учасникам конкурсу, а органам приватизації – обрати з числа усіх учасників в якості виконавця робіт з оцінки найбільш досвідченого суб’єкта, котрий має професійний досвід і репутацію, виконає роботу згідно із національними стандартами за прийнятну ціну і в процесі співпраці буде зацікавлений зберегти та примножити свою добру ділову репутацію.

«Розроблений ФДМУ Порядок відбору суб’єктів оціночної діяльності має тектонічне значення для забезпечення відкритої та ефективної процедури приватизації держактивів, у тому числі – і таких об’єктів, як ОПЗ та обленерго», – зазначила Наталія Лебідь.