A A A K K K

ФДМУ планує призначити керівників п`яти обленерго

Фонд держмайна оголосив проведення конкурсів на заміщення вакантних посад керівників ПАТ «Черкасиобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго» і ПАТ «Хмельницькобленерго».

Також Фонд звернувся до МЕРТ з проханням провести відповідну процедуру для обрання керівників для АК «Харківобленерго» і ВАТ «Запоріжжяобленерго» шляхом утворення комісій при комітеті з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств в порядку, визначеному Постановою КМУ №777, що передбачено для підприємств,вартість активів яких за даними останньої фінансової звітності перевищує 2 млрд. гривень або річний розмір чистого доходу яких перевищує 1,5 млрд. гривень.

Наразі усіма п’ятьма підприємствами керують виконуючі обов’язки керівників. Напередодні приватизації цих активів ФДМУ прагне урегулювати це питання, привівши його у відповідність до норм чинного законодавства.

«Наше завдання – паралельно з підготовкою до приватизації налагодити нормальні бізнес-процеси на підприємствах, зробити їх більш ефективними», – пояснив дії ФДМУ заступник голови Фонду Володимир Державін.