A A A K K K

ФДМУ успішно продав на конкурсі Костянтинівську ГЕС

На конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону Фонд державного майна успішно продав ЄМК Костянтинівської ГЕС. На участь у конкурсі було подано 17 заявок, допущено до участі – 16 учасників. Одній компанії було відмовлено у допуску через відмову виконати всі фіксовані інвестиційні та організаційні умови, визначені в офіційному оголошенні Фонду держмайна.

Стартова ціна ГЕС, оголошена Фондом держмайна у Відомостях приватизації, складала 13,8 млн. грн.

Фактична стартова ціна, визначена на підставі найвищої цінової пропозиції від одного з потенційних учасників, – 40 млн. грн.

ГЕС було продано за 64 млн грн. ТОВ «Альтген». Це товариство входить до складу групи компаній, яка з 2012 року займається виробництвом електроенергії, має чотири ГЕС в Хмельницькій області і наразі будує ще три ГЕС в Хмельницькій і Тернопільській областях.

За словами Голови ФДМУ Ігора Білоуса, продаж Костянтинівської ГЕС – чудовий приклад прозорої приватизації за новими правилами, впровадженими ФДМУ.

«Ми зараз на стадії активної роботи з малою приватизацією, і це дуже важлива соціальна місія, бо приватизація малих об‘єктів призводить до розвитку підприємств та створення нових робочих місць в регіонах», – підкреслив Голова ФДМУ.

Нагадаємо, що двома днями раніше, 22 листопада 2016 року, ФДМУ продав на конкурсі Мигіївську ГЕС. Ціна продажу Мигіївської ГЕС піднялася у 5 разів порівняно зі стартовою. Стартова ціна, оголошена Фондом держмайна, складала 10,9 млн. грн. Ціна продажу – 52,5 млн. грн.

 

На участь у конкурсі було подано заявки від 16 компаній, до аукціону допущено всіх заявників.

Протягом конкурсу було зроблено 25 кроків у бік підвищення ціни.

Переможцем стало ТОВ «ЕМЗА» (Україна). Входить в групу компаній, що має чотири ГЕС в Україні.