A A A K K K

ФДМУ звернувся до МВС з проханням забезпечити захист від провокацій та перешкоджання проведенню зборів акціонерів з боку керівництва ПАТ «Черкасиобленерго»

Фонд державного майна України звернувся до Міністерства внутрішніх справ України з проханням забезпечити громадський порядок при проведенні загальних зборів акціонерів ПАТ «Черкасиобленерго», призначених  на 13 лютого 2017 року. Також про небезпечну ситуацію Фонд проінформував  Службу безпеки та Генеральну прокуратуру України.

Фонд має всі підстави вважати, що нинішнє керівництво Товариства знову намагатиметься вчинити дії щодо порушення процедури реєстрації акціонерів та проведення позачергових загальних зборів акціонерів, призначених на 13 лютого 2017 року.

Фонд звертає увагу, що з боку керівництва Товариства постійно вчиняються дії, наслідком яких є неможливість проведення загальних зборів ПАТ «Черкасиобленерго». Фондом направлялась інформація на адресу Національної поліції України щодо вчинення з боку керівництва  ПАТ «Черкасиобленерго» дій, які призвели до зриву позачергових загальних зборів Товариства, призначених на 26 грудня 2016 року та 04 серпня 2016 року. Зокрема, 26.12.2016 року представники Фонду, які прибули на збори, не змогли потрапити до місця їх проведення (м. Черкаси, вул. Чкалова, 1, ВП «Черкасиенергоремонт»), адже прохід на територію був заблокований автокраном, центральні ворота зачинені, а на території ВП «Черкасиенергоремонт» перебували невідомі в камуфляжі.

Крім того, до місця проведення загальних зборів не були допущені члени реєстраційної комісії, що мали здійснювати реєстрацію акціонерів (їх представників).

Збори 13 лютого 2017 року Фонд вимушений зібрати не на території ПАТ – вони проводитимуться  за адресою м. Черкаси, вул. 30 років Перемоги 5/1, територія ПАТ «Черкаський приладобудівний завод», корпус 101 б, 2 поверх, актова зала. Але й це не дає гарантії, що керівництвом ПАТ «Черкасиобленерго» знову не буде застосовано фізичних та юридичних перешкоджань проведенню зборів.

Фонд є органом управління 46 % акцій ПАТ «Черкасиобленерго». Призначення позачергових загальних зборів Товариства обумовлено необхідністю зміни голови та членів колегіального виконавчого органу у зв’язку з істотним погіршенням фінансової ситуації на Товаристві, неналежним рівнем розрахунків за куповану у ДП «Енергоринок» електричну енергію та використанням у роботі сумнівних схем розрахунку за спожиту електричну енергію зі споживачами такої електричної енергії, а також необхідністю прийняттям нової редакції статуту Товариства, що має відповідати чинному законодавству.

Неможливість проведення загальних зборів на Товаристві і, як наслідок, неможливість зміни менеджменту, призводять до нарощення боргів перед ДП «Енергоринок», виведення обігових коштів з Товариства та загрожують безпеці об’єднаної енергетичної системи.

Крім того, Товариство включено до Переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2016-2017 роках, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.05.2015 року № 271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015-2017 роках», і погіршення фінансової ситуації на Товаристві прямо впливає на  інвестиційну привабливість державного пакета акцій ПАТ «Черкасиобленерго».

Слід зазначити, що питання необхідності зміни керівника Товариства неодноразово піднімалося на засіданнях Кабінету Міністрів України, нарадах у Віце-прем’єр-міністра України В.Є. Кістіона щодо врегулювання проблемних питань в єдиній енергетичній системі України з наданням відповідних доручень Фонду.