A A A K K K

Фонд державного майна продовжить боротьбу за повернення стадіону «Старт» державі

РВ ФДМУ по м. Києву звернеться з клопотанням до Київського апеляційного суду про поновлення провадження у справі за позовом відділення про розірвання договору купівлі-продажу Спортивного комплексу «Стадіон «Старт».

Господарським судом м. Києва позовні вимоги РВ ФДМ України по м. Києву були задоволені, а договір купівлі-продажу Спортивного комплексу «Стадіон «Старт» розірвано. Причина позову регіонального відділення та як наслідок ухвалення судом рішення про розірвання договору – невиконання зобов’язань інвестором.

Слід зазначити, що Спортивний комплекс «Стадіон «Старт», відомий громадськості як стадіон, на якому в роки окупації Києва під час Другої світової війни відбувся «матч смерті», відповідно до наказу Управління охорони культурної спадщини від 26.10.2001 року № 143, визнано пам’яткою історії, культури та історичного середовища м. Києва. Об‘єкт було продано в 2010 році за результатами некомерційного конкурсу ТОВ «Голден Хаус» для створення спортивно-оздоровчого комплексу. Проте з 2010 року і дотепер інвестор так і не виконав зобов’язань зі створення такого комплексу, занедбавши за цей час придбану пам’ятку історії.

Перерва у розгляді справи в апеляційній інстанції відбулася через подання ТОВ «Голден Хауз» позову про незаконність акту перевірки стану майна Фондом держмайна.

24 січня 2017 року Вищий господарський суд України поставив крапку у цій справі, визнавши законність дій Фонду. Тепер РВ ФДМУ по м. Києву отримало можливість продовжити справу про розірвання договору купівлі-продажу стадіону «Старт».

РВ ФДМ України по м. Києву як орган державної влади, на який покладено обов’язок здійснення контролю за використанням Спортивним комплексом «Стадіон «Старт», вживає вичерпних заходів для припинення протиправного користування ТОВ «Голден Хаус» зазначеним майном та повернення державі історичної пам’ятки.