A A A K K K

Фонд держмайна надав МВС доступ до Єдиної бази даних звітів про оцінку майна

До Фонду державного майна України надійшли звернення від деяких регіональних сервісних центрів МВС України щодо питань необхідності перевірки достовірності оцінок транспортних засобів, що подаються фізичними особами.

З метою допомоги регіональним сервісним центрам МВС у виконанні покладених на них функцій Фонд надав їм доступ до Єдиної бази даних звітів про оцінку для перевірки даних щодо оціночної вартості транспортних засобів.

Крім того, Фонд розробив і надав регіональним сервісним центрам МВС письмове роз’яснення вимог законодавства щодо підстав для відмови фізичній або юридичній особі у разі пред’явлення нею документа, що містить оціночну вартість транспортного засобу, який складений не у відповідності до вимог законодавства.

Фонд звертає увагу замовників, користувачів результатами оцінки транспортних засобів на надані Фондом роз’яснення щодо оцінки КТЗ та очевидні ризики співпраці з суб’єктами оціночної діяльності, оцінювачами, будь-якими посередниками, які пропонують, допомагають в отриманні чи фактично надають послуги з оцінки, в якій занижена оціночна вартість, оскільки усі дані з виконаних оцінок підлягають моніторингу.  

Фонд звертається до всіх осіб, яким наданий документ, що містить результат оціночної вартості транспортного засобу, який складено не у відповідності до вимог законодавства, направляти їх у Фонд для вжиття заходів відповідно до закону.