A A A K K K

Фонд держмайна повністю перевів малу приватизацію на електронні біржові платформи

З метою забезпечення максимальної ефективності, прозорості та відкритості реалізації об’єктів малої приватизації, залучення більш широкого кола потенційних покупців та застосування сучасних технологій продажу Фонд держмайна повністю перевів малу приватизацію на електронні платформи. Відтепер усі аукціони з продажу державного нерухомого майна, рухомого майна, підприємств (як єдиних майнових комплексів), у тому числі, за методом зниження  ціни, із земельною ділянкою або без неї, проводяться виключно в електронній формі через офіційний сайт приватизації privatization.gov.ua з подальшим переходом на електронні майданчики бірж, котрі продають об’єкти держвласності.

Нагадаємо, що мала приватизація складає 99% від усієї приватизації в країні за кількістю об’єктів.

       

Довідково

Аукціони проводяться відповідно до Порядку проведення в електронній формі продажу об’єктів малої приватизації на аукціоні, у тому числі за методом зниження ціни, який затверджено наказом Фонду від 09.09.2015 № 1325 та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25.09.2015 за № 1147/27592. 

Перші електронні аукціоні стартували у грудні 2015 року.

          Фонд підписав Меморандум про співпрацю щодо впровадження продажу об’єктів малої приватизації на аукціонах в електронній формі з вісьмома біржами. До мережі бірж, з якими Фонд співпрацює щодо проведення аукціонів в електронній формі, поступово приєднуються інші біржі, які вдосконалюють свої веб-сайти і електронні майданчики, роблять їх більш клієнтоорієнтованими і зручними у користуванні для учасників аукціонів.

          Фондом внесені зміни до вищевказаного порядку, згідно з якими став можливим продаж на аукціонах в електронній формі об’єктів разом із земельними ділянками. Зміни затверджені наказом Фонду від 26.04.2016 № 867 та зареєстровані в Міністерстві юстиції 18.05.2016 за № 737/28867. Наказ набрав чинності з дня його офіційного опублікування, а саме - з 10.06.2016.

В цілому, з початку 2016 року станом на 1 серпня оголошено 246 аукціонів в електронній формі, з них 9 – за методом зниження ціни.