A A A K K K

Фонд держмайна зменшив розмір гарантійної застави для учасників приватизації

29 квітня 2016 набув чинності Наказ Фонду державного майна № 526 від 15 березня 2016, відповідно до якого конкурсна гарантія учасника приватизаційного конкурсу з продажу об'єктів групи Г та паливно-енергетичного комплексу визначається у розмірі 5% від початкової ціни пакета акцій. Раніше ця сума складала 20%.

Відповідний наказ було зареєстровано в Міністерстві юстиції України 05 квітня 2016 р. за N 510/28640, а 29 квітня 2016 опубліковано в «Офіційному віснику» Міністерства.

Розмір застави було змінено за порадою представників міжнародних організацій, які є членами Робочої групи, утвореної постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2015 року № 525 «Про утворення робочої групи з підготовки рекомендацій та пропозицій до проектів рішень Кабінету Міністрів України щодо приватизації та умов продажу об’єктів державної власності, що підлягають приватизації».

“Цей крок стосується виключно об’єктів групи Г (стратегічні підприємства та об’єкти паливно-енергетичного комплексу) і має на меті заспокоїти іноземних інвесторів, які стурбовані попередньою необхідністю блокування значної суми коштів в банківській системі України”, – прокоментував рішення ФДМУ заступник голови Фонду Андрій Гайдуцький.