A A A K K K

Фонд оприлюднив план-графік виставлення на продаж у 2017 році державних пакетів акцій

Фонд державного майна визначився із черговістю виставлення на продаж пакетів акцій господарських товариств – наказом від 30.01.2017 № 132 Фонд затвердив відповідний план-графік, в якому визначено спосіб продажу, розмір пакета, що пропонуватиметься до продажу, та орієнтовний термін оголошення про продаж. План-графік опубліковано у газеті «Відомості приватизації» http://www.spfu.gov.ua/userfiles/pdf/1-8-vidomosti-n9--1029-_9969.pdf

 

До плану-графіка на сьогодні включено 63 об’єкта, з них:

         29 – пропонуватимуться до продажу за конкурсом;

         28 – на фондовій біржі;

         6 – на аукціоні.

   Серед цих об’єктів:

-         12 бюджетоутворюючих, які пропонуватимуться до продажу за конкурсом або на аукціоні –в тому числі:

1) 5 контрольних пакетів акцій обленерго, що виставлятимуться на продаж після прийняття Закону України про ринок електричної енергії та запровадження RAB-тарифу.

2) ПАТ "Центренерго", який підлягатиме продажу на конкурсі із залученням радника за рішенням Уряду;

3) ПАТ "Сумихімпром", ПАТ "Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат", ПрАТ "Президент-готель", щодо яких наразі здійснюються організаційні заходи із підготовки розпорядчих актів Фонду та Кабінету Міністрів України;

4) ПАТ "Турбоатом" за окремим рішенням Уряду;

5) ПАТ "Одеський  припортовий завод", щодо якого опрацьовуються шляхи відновлення його виробничої діяльності;

-    17 об'єктів, продаж яких матиме вплив на надходження коштів. Із них можна виокремити 25-відсоткові пакети акцій обленерго (8) та контрольні пакети акцій теплоелектроцентралей (4), підготовка до виставлення на продаж яких завершується або вже завершена (ПАТ «Херсонська ТЕЦ» оголошена до продажу).

Продаж вищезазначених об’єктів дозволить залучити кошти до Державного бюджету України та забезпечити стабільну роботу і подальший розвиток підприємств. Фонд державного майна повністю готовий – технічно та кадрово – реалізувати продаж цих підприємств, який передусім залежить від злагодженої співпраці Кабінету Міністрів, Верховної Ради України, Фонду державного майна та багатьох профільних міністерств і відомств.