A A A K K K

Ігор Білоус: Українська енергетична конференція збере більше 100 міжнародних і українських інвесторів

Фонд державного майна України (ФДМУ) розпочав роботу з організації Української енергетичної конференції, яка відбудеться 30 червня в Києві. Завдяки очікуваним реформам, енергетичний сектор України спроможний створити потужні інвестиційні можливості і привернути увагу великого бізнесу як в Україні, так і за її межами. Мета цієї конференції – інформувати потенційних інвесторів про зміни на енергетичному ринку країни та про можливість придбання призначених для приватизації енергетичних компаній. Понад 100 міжнародних і вітчизняних інвесторів, присутніх на заході, детально ознайомляться з перебігом підготовки до приватизації шести обленерго, чотирьох ТЕЦ і Центренерго. Зацікавлені профільні інвестори дізнаються, як відбуватиметься продаж контрольних пакетів акцій підприємств через прозорі, відкриті і конкурентні аукціони.

Голова ФДМУ Ігор Білоус зазначив, що “інвестори вже виявили інтерес до можливості інвестувати в ці підприємства. Прозоро і професійно організований приватизаційний процес гарантує нам отримання найкращої для країни ціни і прихід стратегічного інвестора, що забезпечить покращення енергетичних послуг для кінцевого споживача”.

Він також пояснив, що  завдяки приватизації енергетичні компанії отримають потрібні їм інвестиції в модернізацію, необхідну для надання якісних послуг громадянам і промисловості України. “Це дуже важливо – надіслати чіткий сигнал міжнародній та українській бізнес-спільнотам, що наразі – вдалий час для інвестицій в енергетичну сферу України".

Інформацію про конференцію буде розміщено на сайті ФДМУ, а також - на сайті www.noblesfortune.com/events/5/lang/ru