A A A K K K

На електронному аукціоні в Полтаві учасники зробили 23 кроки

Під час електронного аукціону на Товарній біржі «Українська міжрегіональна спеціалізована» з продажу об’єкта малої приватизації – нежитлових приміщень (магазин «Наталі») загальною площею 219,4 кв м його учасники зробили 23 кроки. У результаті торгів ціна продажу зросла більше ніж утричі – з 83,17 тис грн до 266,14 тис. грн. Після започаткування в кінці минулого року електронних аукціонів, це - найрезультативніші торги.

Всього після старту електронних аукціонів на 1.05.2016 Фондом було продано 20 об’єктів на суму майже 3,7 млн. грн. Основна база об’єктів малої приватизації, сформована за роки діяльності Фонду, – це неліквіди.

Як зазначав Голова ФДМУ Ігор Білоус на брифінгу про результати своєї роботи за рік, щоб ефективніше знаходити покупців на об’єкти малої приватизації, які по кілька десятків разів безрезультатно виставлялися на продаж, було започатковано “голландські аукціони” (за методом зниження ціни) і електронні аукціони, завдяки яким купити об’єкт можна, перебуваючи в будь-якому місці України, де є доступ до мережі Інтернет.

«Завдяки впровадженим змінам загалом кількість проданих об’єктів малої приватизації за останній рік збільшилася на 30%, а надходження коштів від продажу – на 130%», – повідомив Голова ФДМУ.

http://www.spfu.gov.ua/ua/news/U-Fondi-sformovano-efektivnu-komandu-yaka-ogolosila-najprozorishu-privatizaciu-za-vsi-roki-jogo-diyalnosti-%E2%80%93-Igor-Bilous-1101.html