A A A K K K

ОПЗ розпочав виробництво товарного карбаміду і аміаку

6 березня на Одеському припортовому заводі розпочалося виробництво товарного карбаміду і аміаку. Підприємство успішно завершило всі необхідні підготовчі цикли після нещодавнього простою і переходить до виробництва кінцевої продукції.

На сьогоднішній день на Одеському припортовому заводі працюють три з чотирьох основних цехів. Очікується, що за результатом роботи у березні-квітні 2017 ОПЗ вийде у прибуток. Як розповів в.о. директора ОПЗ Сергій Назаренко, запуску підприємства передувала колосальна робота як самих його працівників, так і Уряду, Одеської ОДА і Фонду держмайна України.

«Йшлося про передачу в управління, оренду, або розробку іншої схеми, яка сприятиме запуску заводу. По оренді й управлінню було багато бажаючих, приїжджали на завод і в ФДМУ, але результату не було. Київська компанія ЕРУ Трейдинг вийшла з ініціативою роботи по давальницькій схемі і конкретною пропозицією. 28 лютого за підсумками збору заявок на Кабміні був заслуханий Фонд держмайна, і ухвалена робота по давальницький схемі», - розповів Сергій Назаренко в інтерв’ю одеським ЗМІ.

Нагадаємо, відновлення роботи ОПЗ почалося у перших числах березня.

Цьому передував збір заявок від потенційних партнерів та інвесторів щодо пропозицій по відновленню роботи заводу. За місяць, протягом якого Фонд державного майна України збирав замовлення, надійшло 15 пропозицій, з яких 1 пропозиція стосувалась постачання газу, 9 – роботи за давальницькою сировиною, 5 - оренди підприємства. Найкращою була визнана пропозиція ERU Group по роботі з давальницькою сировиною.

Угода носить рамковий характер і буде переглядатися щомісячно. Фонд держмайна зацікавлений у стабільній і ефективній роботі Одеського припортового заводу, тому готовий розглядати пропозиції від інших компаній. Якщо якась компанія в процесі переговорів запропонує більш вигідні умови співпраці, ОПЗ укладе контракти з нею.