A A A K K K

Одеський припортовий завод готовий до приватизації на 99% – Голова Фонду

 «Ми підготували завод  до продажу на 99%.
З технічної частини Ernst&Youngвже закінчує звіт. Юристи теж все підготували. Ібанк UBS все підготував», – про це в інтерв’ю УНІАН повідомив Голова ФДМУ Ігор Білоус.

За словами керівника Фонду, ОПЗ цікавляться різні покупці: профільні, трейдеры, підприємці.

«Всі вони західні: Yara, KochFertilizers, OCI, CFIndustries, це – конкретні імена. Є профільні інвестори, які розуміють ризик України. Це – польська группа Кульчика, підприємство Ciech– виробник соди. Вонипродали свою часткув іншому підприємстві і повинні отримати кілька мільярдів доларів. Тобто вони добре розуміють індустрію, у них є гроші, вони би хотіли інвестувати. Yara – глобальна світова компанія, яка купує подібні активи, тому що хоче бути номер 1. Але в них дуже чутливе ставлення до корупції. Єтрейдер IBЕ Trade, там власник Алекс Ровт, у якого є активий у нас, і в Росії. Цей трейдер тримає12% ринку, платить мільярди податків у США. Koch Fertilizers – одна з найбільших американських корпорацій. CF Industries – компанія з офісом у Чикаго, яка вважається одним з кращих операторів таких заводів. Є ще інвестори з Турції, Індонезії», – сказав Голова Фонду.

Він також повідомив, що Фонд намагається спрогнозувати, коли зростуть ціни на аміак та карбамід, щоб у той момент оголосити приватизацію.

«Ми хочемо використати даний прилив, щоб оголосити продаж. Це буде в кінці квітня-початку травня, щоб у червні закрити угоду, – повідомив Голова ФДМУ.

За його словами, запасу потужності у заводу не так багато, і  це все-таки не нове підприємство.

«Його не можна тримати ще рік. Відкладати продаж далі не можна, тому що ситуація на ринку не стане кращою, – наголосив  Ігор Білоус. Его нельзя держать еще год.

Відкладати  продаж далі не можна, тому що ситуація на ринку не стане краще.

Детальніше:http://economics.unian.net/stockmarket/1258361-bilous-est-lyudi-kotoryie-imeyut-interes-na-gospredpriyatiyah-i-takih-mnogo.html