A A A K K K

РВ ФДМУ по Запорізькій області звернулося до поліції з повідомленням про намір надання неправомірної вигоди керівнику відділення

17.03.2017 до Регіонального відділення Фонду державного майна України по Запорізькій області(далі – регіональне відділення) звернулось ТОВ «Аскет шиппінг» із заявою про передачу в оренду об’єкта державної власності – частини замощення загальною площею 120,0 кв.м., розташованого за адресою: м. Бердянськ, вул. Горького, 2 з метою розміщення мобільного навантажувального технологічного обладнання строком на 2 роки 11 місяців.

Одночасно з цим представником потенційного орендаря була залишена папка з документами для керівника регіонального відділення – Олени Спіріної, при огляді якої були виявлені чисті аркуші паперу білого кольору формату А-4 та між цими аркушами паперу – конверт для поштових відправлень без поштових марок та будь-яких надписів з трьома тисячами доларів.  

На виконання вимог п. 2 ст. 24 Закону України від 14.10.2014 № 1700-VII „Про запобігання корупції”, зі змінами, складено Акт, викликана поліція, всі матеріали, включаючи предмет неправомірної вигоди, в рамках дій правоохоронних органів передані спеціально уповноваженому суб’єкту у сфері протидії корупції (Вознесенівському відділенню поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області).

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесений запис на підставі ст. 369 Кримінального кодексу України – давання хабара, слідство триває.

Згідно зі ст. 369 Кримінального кодексу України за вчинення такого злочину передбачена відповідальність у вигляді  штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років.

Начальник регіонального відділення Олена Спіріна  вкотре наголошує на тому, що робота регіонального відділення є максимально прозорою та відкритою, та звертається до усіх громадян не порушувати чинного законодавства України та не намагатися втягнути у протиправну діяльність працівників регіонального відділення, враховуючи, що Кримінальним кодексом України відповідальність передбачена не лише за отримання, але й дачу хабара.

Регіональне відділення вважає такі дії ТОВ «Аскет шиппінг» спробою дискредитувати керівника державного органу та поставити під сумнів відкритість та прозорість роботи регіонального відділення в сфері управління об’єктами державної власності.