A A A K K K

У системі електронних торгів виставлено до продажу 705 лотів на загальну суму більше 1 мільярда гривень

Організатор першого електронного аукціону з продажу державного майна, який запланований на 29 грудня 2015 року  –товарна біржа «Універсальна товарно-сировинна біржа».Про це на брифінгу в Укрінформ повідомив її Генеральний директор радник Голови ФДМУ Юрій Тараторін,

               Як повідомив Юрій Тараторін, система електронних торгів біржі працює з лютого 2015 року, у другому півріччі 2015 року біржа суттєво вдосконалила цю систему, були розроблені нові правила проведення аукціонів в електронній формі, алгоритми роботи в галузевих сегментах, інструкції для користувачів електронного торговельного майданчика, що відповідають сучасним технологіям продажу.

За його словами, станом на 15 грудня 2015 року в системі електронних торгів виставлено до продажу 705 лотів на загальну суму більше 1 мільярда гривень.

Він наголошує, що електронні торги прості, зручні і прозорі. Найважливішою їх перевагою є відсутність територіальної приналежності, завдяки чому в торгах може взяти участь будь-який бажаючий, в будь-якому місці, де є покриття Інтернету. Вся інформація щодо торгів доступна на сайті біржі – www.utsb.kiev.ua.

Додатковою перевагою електронної системи біржі є можливість формування аналітичної інформації, а  за бажанням замовника, після проведення аукціону, біржа має можливість надати відповідну інформацію продавцю. Принцип відкритості торгів підтверджується можливістю забезпечення для замовника повної візуалізації всього процесу торгів.

За словами керівника біржі, велику увагу біржа приділяє питанням безпеки, захисту інформації та безперебійної роботи електронної системи. У цілому система електронних торгів пройшла тестування на клієнтській базі понад 100 тис. користувачів. Надійність системи випробувана часом та існуючими користувачами.

Юрій Тараторін наголосив: «Електронні аукціони – це інструмент боротьби з корупцією, цевідпрацьована прозора процедура, яка допоможе звести до мінімуму «людський фактор» і забезпечить прозорість аукціону. Система відпрацьована, вона довела свою об’єктивність і дієздатність – ні в кого не виникає питань щодо прозорості процесу. Для України такий формат на часі, адже ми декларуємо боротьбу з корупцією. Електронний формат якраз дає можливість взяти участь в аукціоні усім охочим, у кого є доступ до Інтернету».Перший аукціон відбудеться 29.12.2015 об 11.00. Оголошення опубліковано у «Відомостях приватизації» № 60 від 07.12.2015. На аукціон виставлено контейнери (4 шт.), які знаходяться за адресою: Кіровоградська обл., м. Олександрія. Початкова ціна: 20,7 тис. грн. Крок аукціону: 10%. Прийом заявок розпочато 07.12.2015. Закінчення прийому – 25.12.2015 о 16.00.