A A A K K K

УРЯД ЗАТВЕРДИВ СТАРТОВУ ЦІНУ ТА УМОВИ ПРОДАЖУ ОДЕСЬКОГО ПРИПОРТОВОГО ЗАВОДУ

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 травня 2016 погодив умови продажу державного пакета акцій ПАТ «Одеський припортовий завод». Після відпрацювання та підписання відповідного розпорядження Уряду ФДМУ оголосить конкурс у своєму офіційному виданні «Відомості приватизації» та розмістить повний текст умов на офіційному сайті.

“Конкурсна комісія з приватизації «ОПЗ» визначила стартову ціну в сумі 13 млрд 175 млн грн та умови продажу заводу, які тепер затвердив КМУ, – повідомив голова ФДМУ Ігор Білоус. – Крім того, за дорученням прем’єр-міністра та за результатами наради робочої групи, було вирішено, що конкурс з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону з продажу державного пакета акцій ПАТ «Одеський припортовий завод» відбудеться лише у випадку наявності не менше двох учасників, при цьому один з них повинен бути нерезидентом”.         

Умови конкурсу розроблено за результатами обговорення на засіданні конкурсної комісії, до складу якої входять представники ПАТ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Одеської ОДА, Спеціальної контрольної комісії ВРУ з питань приватизації, Служби безпеки, Національної поліції України та Южненської міської ради Одеської області, а також представники профспілкового комітету ПАТ.

Згідно з цими умовами, у конкурсі мають право брати участь особи, які можуть бути покупцями об’єктів приватизації згідно із статтею 8 Закону України «Про приватизацію державного майна». Потенційні покупці-юридичні особи зобов'язані подати ФДМУ документ про розподіл статутного капіталу серед учасників, а також інформацію про фінансово-майновий стан. Потенційні покупці-фізичні особи повинні надати довідку з органу доходів і зборів про подану податкову декларацію

Разом із заявою на конкурс його потенційними учасниками також подається інформація про потенційних покупців об’єктів приватизації або осіб, в інтересах яких придбаваються державні об’єкти, їх засновників, учасників, у тому числі фізичних осіб – кінцевих бенефіціарних власників (контролерів).

До участі в конкурсі не допускаються юридичні особи, власником більш як 25% акцій (часток, паїв) яких є держава Україна, а також державні господарські об’єднання, холдингові компанії, акціонерні товариства (компанії), їх дочірні компанії та підприємства, органи державної влади, працівники державних органів приватизації, особи, зареєстровані в офшорній зоні чи країнах, включених FATF до «чорного» списку.

Також не допускаються юридичні та фізичні особи, що перебувають під санкціями або зареєстровані в державі, визнаній Верховною Радою України державою-агресором, та пов’язані з ними особи.

Інвестиційні умови, які має виконати покупець акцій, будуть оприлюднені після підписання Розпорядження КМУ про затвердження умов продажу ОПЗ.