A A A K K K

Завтра на УФБ відбудеться голландський аукціон з продажу акцій Чорноморського суднобудівного заводу

29 березня на Українській фондовій біржі заплановано проведення голландського аукціону з продажу 9,64% акцій ПАТ "ЧОРНОМОРСЬКИЙ СУДНОБУДІВНИЙ ЗАВОД". На участь в аукціоні подано дві заявки.  Початкова ціна пакета складає  12,45 млн грн.

Пакет акцій ЧСЗ включений до переліку об’єктів приватизації, які  можуть бути продані на класичних аукціонах зі знижками в 60% та 50, а також на голландських аукціонах.

Перелік пакетів акцій із 34 об’єктів було сформовано Фондом за результатами аналізу стану їхнього продажу. Усі вони виставлялися на продаж більше 10 разів і не знайшли своїх покупців.

Виконуючи правила приватизаційної процедури, на початку березня ФДМУ встановив знижки на пакети в 50% і 30%, а за тиждень після чергових безрезультатних торгів –додаткові знижки в 60% (22 об’єкти) та 50% (9 об’єктів).

Після цього за результатами торгів 15 березня 2016 року на Українській фондовій біржі Фонд державного майна продав пакети акцій 2 акціонерних товариств: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (ціна продажу – 4,67 млн грн.) та ПАТ «Білики» (ціна продажу – 1,38 млн грн.).

На поточному тижні, з 28березня 2016 по 1 квітня2016, Фонд державного майна продовжить продаж пакетів акцій зі знижками на фондових біржах України шляхом проведення аукціонів за методом підвищення ціни та за методом зниження ціни.

Повний перелік об’єктів, які знаходяться у продажу, можно проглянути тут

ФДМУ запрошує усіх зацікавлених інвесторів взяти участь в торгах.