A A A K K K

Дані з Єдиної бази звітів відкриті для всіх охочих

Фонд оприлюднив інформацію з Єдиної бази звітів про оцінку. Віднині дані з бази відкриті для всіх охочих. Про це написав на своїй сторінці у мережі Facebook керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров.

«Станом на 6 серпня ця інформація охоплює дані про близько 16,5 тисяч об‘єктів оцінки. Інформація буде постійно оновлюватися», – повідомив Віталій Трубаров.

Як уточнив керівник Фонду, відкритість Єдиної бази прописана в 172 статті Податкового Кодексу України, і ця норма важлива для того, аби оціночна спільноти могла за рахунок публічності звітів про оцінку «самоочищуватися». Якщо хтось намагатиметься занижувати вартість, то про це знатимуть всі.

«Кожен за посиланням http://www.spfu.gov.ua/ua/content/spf-estimate-basereport-dani-z-edinoi-bazi.html на офіційному сайті Фонду зможе ознайомитися з цією інформацією», – додав Віталій Трубаров.

«Фонд відкритий і прозорий у своїх діях та бажанні вдосконалити оцінку оподатковуваного майна, аби унеможливити маніпуляції на ринку оцінки, спрямовані на ухиляння від сплати податків до Державного бюджету», – наголосив в. о. Голови ФДМУ.