A A A K K K

Держава не дозволить нікому паразитувати на державному майні та маніпулювати громадською думкою,– Костянтин Кошеленко

За попередніми розрахунками Регіонального відділення Фонду державного майна України по місту Києву виявлено недоотримання бюджетом близько 4 000 000 гривень внаслідок незаконних оборудок орендаря державного майна.

Так, протягом чотирнадцяти років частина приміщення Фонду здається на правах оренди фізичній особі-підприємцю з умовою цільового використання приміщення під їдальню.

Попередні результати проведеної планової перевірки свідчать про численні порушення з боку орендаря. 

Приміщення, яке здається за ціною значно нижчою від ринкової, використовується не за цільовим призначенням – замість їдальні заклад позиціонується як «ресторан Рандеву» та надає ритуальні послуги, організовуючи поминки в будівлі центрального органу виконавчої влади. 

У перевіряючих виникли питання і щодо продажу алкогольних напоїв, який здійснюється для вживання на усій території закладу. Були виявлені й інші порушення, інформація про які направлена профільним відомствам для подальшого вивчення ситуації та реагування в рамках чинного законодавства.

Окремо наголошуємо на тому, що зазначена перевірка проведена згідно затвердженого плану, і не відрізнялась від перевірок будь-яких інших об’єктів державного майна. Проте, на відміну від інших випадків, Фонд одразу зіштовхнувся з неадекватно агресивною реакцією у вигляді провокацій зі сторони фейкових журналістів, псевдогромадських діячів та відвертих маніпуляцій інформацією. 

Спростовуючи поширювану недостовірну інформацію, Фонд офіційно повідомляє про те, що не розглядає можливість залучення інших орендаторів замість існуючих. Фонд планує використання приміщень, які перебувають на балансі установи, виключно за основним призначенням, а саме – виконання державних функцій та надання якісних послуг громадянам. 

У даному випадку, Фонд державного майна має намір створити Фронт-офіс для залучення інвестицій і забезпечення прозорості та високої якості надання послуг з дотриманням вимог чинного законодавства.

Запрошуємо всіх долучитися до зазначеного проекту, в тому числі – існуючого сьогодні орендатора, та пропонуємо перейти до зваженого і цивілізованого діалогу.

За словами заступника Голови Фонду державного майна Костянтина Кошеленка: «Окрім забезпечення надходжень від приватизації, нова команда Фонду ставить перед собою завданням впровадження інноваційних інструментів та підходів у сфері надання якісних послуг громадянам. Ми змінюємо ставлення держави до інвесторів, відмовляючись від формального підходу на користь проактивного – кожен відвідувач Фонду розглядається як інвестор в Україну».