A A A K K K

Дмитро Парфененко: Ми показали всій країні, що Фонд створив умови для проведення прозорої приватизації

«На прикладі аукціону з продажу Спільного українсько-казахстансько-російського підприємства з виробництва ядерного палива ми показали всій країні, що Фонд створив абсолютно прозорі умови для проведення абсолютно прозорої приватизації», – так прокоментував аукціон з продажу 33,33% акцій СП очільник ФДМУ Дмитро Парфененко.  – На аукціон було подано 6 заявок, учасники зробили під час нього 513 кроків, а ціна продажу зросла у 52 рази. Це абсолютний рекорд за всі роки і ще один, дуже яскравий, показник прозорості нашої роботи»

«Фонд сподівається, що ця історія буде зі щасливим кінцем, покупець сплатить за пакет, і він перейде до рук приватних власників, бо держава не мала жодного зиску від управління ним, – наголосив Дмитро Парфененко. – Але головне для нас навіть не це. Бо заплатить чи ні – далі залежить від добросовісності переможця і його справжніх намірів. Головне, що відбувся абсолютно прозорий аукціон, і так Фонд організовує всі аукціони і конкурси».

За словами керівника Фонду, коли на аукціон приходить один покупець – адже продаємо зараз не найкращі об‘єкти – прозорість оцінити важко, це не виглядає так показово.

«Коли ж відбувається реальна боротьба під відеокамеру, це  ­ справжній доказ прозорості, – зазначив він. – До речі, самі учасники запитували, чи буде трансляція аукціону, і схвально до цього поставилися. Врешті, вони обрали саме майданчик Фонду, щоб вирішити свої бізнесові питання, і ми дуже хочемо, щоб так робили всі потенційні інвестори. Ми показали, що у Фонду купувати легко і відкрито».

«Фактично ми надаємо професійні послуги з продажу об’єктів, створюючи рівні умови для всіх», – підкреслив Дмитро Парфененко.

30 серпня 2017 Фонд державного майна на аукціоні успішно продав державний пакет акцій у статутному капіталі приватного акціонерного товариства «Спільне українсько-казахстансько-російське підприємство з виробництва ядерного палива».

На продаж було виставлено 33,333% статутного капіталу товариства. Це становить 16 149 акцій. Початкова ціна пакета – 921 тис грн.

У торгах взяли участь 6 учасників.

У результаті аукціону ціна збільшилася у 51,9 рази і склала 47 799 900 грн. Переможцем аукціону стало ТОВ «Вайс Трейд», м. Київ.

Протягом аукціону учасники зробили 513 кроків.