A A A K K K

Дмитро Парфененко: Результати приватизації енергокомпаній - це наслідок злагодженої командної роботи Фонду

Як зазначив очільник ФДМУ Дмитро Парфененко, результати приватизації енергокомпаній – це наслідок злагодженої командної роботи Фонду.

«Дякую всім за натхненну роботу на результат. Ми всі зробили все необхідне, аби створити умови для прозорої приватизації, і учасники приватизаційного процесу це оцінили на найвищому рівні. Ми на цьому не зупиняємося, і активно працюємо, щоб відкрито продати всі інші об‘єкти, які цього потребують. Я вірю, що це нам вдасться – професійній команді однодумців, небайдужій до результатів своєї праці», – підкреслив він. 

За його словами, як і прогнозував Фонд, 5 пакетів акцій енергокомпаній по 25% успішно продані. До Державного бюджету вже надійшло 1,3 млрд  грн від продажу акцій Донецькобленерго, Київенерго та Західенерго, а торги акціями Дніпрообленерго та Дніпроенерго принесуть ще 1,73 млрд  грн. Всього – понад 3 млрд грн. Це найвищий показник з 2012 року.

Він додав, що на черзі – продаж контрольних пакетів акцій 6 обленерго, Центренерго, ОПЗ, підготовку до якої Фонд активно проводить.