A A A K K K

Дмитро Сенниченко: Держава є, і дестабілізувати надходження інвестицій та приватизацію не вдасться

Як повідомлялося раніше, колишнє керівництво АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» намагалося через незаконні рішення судів поновити контроль над стратегічним підприємством. 

Але, 29 квітня 2020 року, ухвалою Господарського суду міста Києва у справі №910/494/20 задоволено клопотання Фонду державного майна України та скасовані незаконні попередні рішення  (вжиті ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.04.2020 року).

Як заявив Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко: «Одним з основоположних принципів роботи Фонду державного майна є забезпечення  залучення інвестицій в Україну – тому у Фонді не допустять повернення до управління компанією керівництва, яке довело свою нездатність виконувати посадові обов'язки та захищати інтереси держави». 

За словами тимчасово виконуючого обов’язки Голови правління ОГХК Пітера Девіса, наразі триває робота з ліквідації негативних наслідків, які виникли внаслідок діяльності корумпованих колишніх керівників компанії – головної причини системних проблем на підприємстві.

«Ми працюємо над забезпеченням максимальної прозорості та ефективності роботи ОГХК. Це велике підприємство, і наша нова команда з усією відповідальністю  виконує завдання з його стабілізації. Забезпечити безперервну роботу та фінансову стабільність компанії є головною задачею для мене і для Фонду держмайна у контексті захисту інтересів держави та продовження підготовки об’єкту до приватизації», – заявив т.в.о. Голови правління ОГХК Пітер Девіс.

Так, лише за одним епізодом розслідування НАБУ, злочинні дії колишнього керівництва ОГХК нанесли підприємству збитки в розмірі 13 мільйонів доларів. Нова команда сприятиме правоохоронним органам та продовжуватиме аудит діяльності колишніх керівників, якому останні з усіх сил намагаються перешкодити.

Разом із тим, доступ до вебсайту та до інших інформаційних ресурсів ОГХК, які є власністю держави як єдиного акціонера компанії, продовжує незаконно перебувати під контролем сторонніх приватних осіб, та використовується з метою інформаційних атак на державні органи влади.

Ця ситуація не залишиться без реакції правоохоронних органів, які нададуть правову оцінку незаконним діям у повній відповідності до чинного законодавства України.

Через тимчасове незаконне захоплення контролю над доступом до інформаційних ресурсів ОГХК, новини та інші інформаційні матеріали стосовно діяльності державної компанії публікуватимуться на офіційному вебсайті Фонду державного майна України.