A A A K K K

Дмитро Сенниченко: відновлення довіри до ОГХК є необхідною умовою успішного залучення відповідальних інвесторів

25 лютого 2020 року, за участі Голови Фонду державного майна України Дмитра Сенниченка, відбулося представлення нового виконувача обов’язків Голови правління АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Михайла Макарова і його радників: Тетяни Гогенко та Пітера Девіса.

У вступному слові Дмитро Сенниченко зазначив, що зміна керівництва компанії – важливий крок у підготовці об’єкту до «Великої приватизації». 

Численні публікації в ЗМІ та кримінальні справи щодо колишнього менеджменту не сприяють довірі інвесторів.

Ситуація перетворилась на абсурдну, коли фігуранти кримінальних справ продовжували обіймати високі посади та усіма силами опиралися звільненню з компанії.

«Новій команді належить провести аудит компанії та разом з радником по приватизації BDO&KPMG Baker McKenzie підготувати повне розкриття інформації щодо компанії. Питанням надзвичайної ваги є відновлення довіри до установи. Довіри не до слів, а до реальних дій нового менеджменту, що дозволить державі отримати справедливу ціну за компанію та залучити компетентних інвесторів, які приведуть її до успіху», – заявив Дмитро Сенниченко.

Приватизація Об'єднаної гірничо-хімічної компанії за ринковими правилами і за справедливою ціною має стати логічним завершенням розпочатого процесу. Як результат –  потужна компанія, яка приноситиме користь державі у вигляді сплачених податків та збільшення кількості робочих місць.

Михайло Макаров заявив, що має чіткий план дій для досягнення поставленої мети, який реалізовуватиме спільно з колективом компанії.

Довідково:

Михайло Макаров досвідчений управлінець; має 26 років досвіду на керівних посадах.  Володіє успішним управлінським досвідом щодо підвищення ефективності діяльності підприємств і відомств; розробки та впровадження стратегій їх довгострокового розвитку. Має глибоке розуміння фінансових процесів на підприємствах приватного сектору.

Радниця виконувача обов’язків Голови ОГХК Тетяна Гогенко –  керівник із багаторічним досвідом у сфері міжнародного гірничодобувного і металургійного бізнесу: має 23 роки досвіду на керівних посадах в одній із найбільших світових виробничо-трейдингових компаній Glencore International AG (Швейцарія).

Радник виконувача обов’язків Голови ОГХК Пітер Девіс – громадянин Великобританії, має українське походження, що спонукало його долучатися до змін в економіці України, де наразі працює і проживає. Має 29 років досвіду роботи у великих міжнародних корпораціях. Володіє навичками у сфері фінансової аналітики, що у поєднанні зі знанням українських та міжнародних бухгалтерських практик і стандартів, дає глибоке розуміння успішного функціонування галузей.

АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» – підприємство на 100% у державній власності. Працює у сфері гірничодобувної промисловості. У своєму складі має 2 заводи: Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (виробництво концентратів рідкісних металів) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (видобування та збагачення титанових руд).