A A A K K K

Дмитро Сенниченко: Завдяки ефективному процесу приватизації Фонд залучає компетентних інвесторів до управління активами

Активний процес залучення інвестицій в Україну продовжується.
3 березня Кабінет Міністрів України передав Фонду державного майна України безпрецедентну кількість державних підприємств.

Уряд передав в управління Фонду 417 нових підприємств, включив у список великої приватизації 4 державних підприємства: АТ «Перший київський машинобудівний завод», АТ «Державно-продовольча зернова корпорація», ДАК «Хліб України» та ДП «Артемсіль України», а також прийняв постанову про передачу в управління Фонду
19 підприємств від Міненерго.

За словами Голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка, безперецедентність рішення Уряду полягає в кількості переданих з метою подальшої приватизації підприємств. Для порівняння – за усі попередні п'ятнадцять років на приватизацію було передано всього 97 підприємств, а на сьогодні в управлінні Фонду держмайна для подальшої приватизації знаходиться 961 об’єкт.  

«Ми, як Фонд державного майна, успішно продовжуємо виконувати програму залучення інвестицій в Україну за допомогою прозорої приватизації. Для цього ми вже розробили та  впровадили відкриті та найсучасніші методи в історії України: VDR (http://vdr.spfu.gov.ua/), діджитал кабінети, сайт https://privatization.gov.ua/. Завдяки злагодженій роботі команди, приватизація в Україні, яка була фактично відсутня останні 15 років, нарешті розблокована», – заявив Голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

З метою подальшої приватизації буде проведено реструктуризацію кожного підприємства та підготовку до прозорих аукціонів із залученням приватних інвесторів. 

«Крім запровадження інноваційних підходів, принциповим питанням є подолання корупції, на чому неодноразово наголошував Президент Володимир Зеленський. Тому, завдяки ефективному процесу приватизації, ми залучаємо компетентних інвесторів до управління активами, які раніше були збитковими через корупційні схеми. Тільки так, усі разом, ми розбудуємо успішну Україну», – підкреслив Дмитро Сенниченко.

Нагадаємо, у грудні 2019 року Кабінет міністрів України вже розпочав процес передачі на приватизацію 530 держпідприємств. Загалом вже 961 об’єкт передано в управління Фонду держмайна для подальшої приватизації. Аукціони, відповідно до Закону про приватизацію, проходять в електронній торговій системі Прозорро.Продажі.