A A A K K K

ФДМУ комплексно змінює підходи до формування наглядових рад стратегічних підприємств

Фонд державного майна України комплексно змінює підходи до формування наглядових рад на стратегічних підприємствах України. Наразі йде узгодження критеріїв відбору для незалежних членів наглядової ради ПАТ «Запоріжжяобленерго», які стануть зразком для відповідних конкурсів на інших підприємствах України.

Про це повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров.

За словами Віталія Трубарова, Фонд почав реалізацію пілотного проекту з запровадження конкурсного відбору кандидатів на посаду незалежних членів наглядової ради стратегічних підприємств.

Конкурсна комісія також визначила критерії відбору кандидатів на незалежних членів наглядових рад, зокрема, щодо освіти та необхідних професійних знань.

Як відомо, конкурсна комісія створена за ініціативою ФДМУ з метою забезпечення максимально ефективного та прозорого управління корпоративними правами держави та дотримання вимог законодавства.

До складу комісії входять економічний радник Посольства Франції в Україні, керівник економічного відділу – Венсан Пренго та менеджер Агентства з підбору і розвитку персоналу «GoldenStaff» – Юлія Бердник та два заступники Голови ФДМУ.