A A A K K K

ФДМУ розпочав громадські слухання щодо приватизації Запорізького алюмінієвого комбінату

15 червня 2017 Фонд державного майна розпочав проведення громадських слухань щодо публічного акціонерного товариства «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат», яке підлягає приватизації.

Держава володіє 68,0095% акцій товариства.

Протягом місяця Фонд державного майна прийматиме пропозиції від громадськості щодо приватизації товариства за поштовою адресою: 01133, м. Київ, вул. Генерала Алмазова, 18/9 або електронною поштою – oxana@spfu.gov.ua

Основний вид діяльності ЗАлК – виробництво алюмiнiю.

ПАТ «Запорiзький виробничий алюмiнiєвий комбінат» спецiалiзується на виробництвiспецiальних марок алюмiнiю первинного, легiрованих алюмiнiєвих сплавiв для автомобiльного та сiльськогосподарського машинобудування, алюмінієвої катанки. Основні ринки збуту: галузі споживання катанки – кабельна та металургійна промисловість.

Будiвництво алюмiнiєвого заводу було розпочато в 1930 роцi. Тоді і до 1990 року він називався Днiпровський алюмiнiєвий завод.У 1933 роцi одержано перший запорiзький алюмiнiй. Завод працював на привiзному глиноземi та анодах. У 1934 роцi був пущений глиноземний цех. У 1941 роцi в зв`язку з припиненням подачi електроенергiї на заводi приступили до демонтажу та евакуацiї обладнання на Урал. Разом з обладнанням були вивезенi всi залишки металу та сировини. По закiнченнi вiйни розпочата вiдбудова Днiпровського алюмiнiєвого заводу. Перший пiслявоєнний метал завод видав 22 липня 1949 роцi. У 1990 роцi на Днiпровському алюмiнiєвому заводi розпочата корiнна реконструкцiя. Утому ж роцi завод перетворенов Запорiзький виробничий алюмiнiєвий комбiнат.

Пакет акцій ПАТ «ЗАлК» включено до урядової постанови «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015-2017 роках» від 12 травня 2015 року № 271, якою затверджено перелік об‘єктів приватизації.

ІНФОРМАЦІЯ про Публічне акціонерне товариство «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат»