A A A K K K

ФДМУ розпочав співпрацю з Національним банком України у питаннях приватизації

Фонд державного майна започаткував роботу з Національним банком щодо приватизації об’єктів нерухомого майна державної власності (нежитлові приміщення, будівлі, бази відпочинку, оздоровчі комплекси), які перебувають у сфері управління Банку.

З цього питання відбулася зустріч заступника Голови ФДМУ Юрія Нікітіна та заступника Голови НБУ Романа Борисенка. На ній зазначили, що співпраця може бути взаємовигідною, оскільки Банк вивільняється від невластивих йому функцій з управління майном, а Фонд отримує об’єкти для приватизації, продаж яких забезпечить надходження грошових коштів до Державного бюджету України та інвестицій на самі об‘єкти.

До приватизації може бути запропоноване державне майно, яке є безперспективним у подальшому використанні в системі Банку, а його утримання є економічно недоцільним.

На сьогодні у роботі Фонду вже є один такий об'єкт – недобудова оздоровчого комплексу «Прикарпаття» разом із земельною ділянкою у м. Яремче. Фонд за участю Банку успішно здійснює підготовку зазначеного ОНБ до продажу. Вже восени він буде виставлений на аукціон в електронній формі.

Роман Борисенко та Юрій Нікітін домовилися про передачу ще двох «непрофільних активів».