A A A K K K

Фонд державного майна захищатиме інтереси ОПЗ та держави у суді

Фондом державного майна разом з Одеським припортовим заводом до Вищого спецiалiзованого суду України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ готується касаційна скарга на ухвалу Апеляційного суду Одеської області щодо боргу ОПЗ перед компанією Ostchem. Про це заявив в.о. Голови ФДМУ Дмитро Парфененко.

За його словами, Фонд також готує клопотання про зупинення ухвал Южного міського суду та Апеляційного суду Одеської області у цій справі.

На думку очільника Фонду, суд фактично відкрив шлях до банкрутства ОПЗ, яке є надважливим містоутворюючим підприємством.

Керівник Фонду наголосив, що Фонд робить усе можливе, аби не допустити занепаду підприємства.

Прем‘єр-міністр України Володимир Гройсман доручив ФДМУ та Міністерству юстиції терміново розібратися у спорі між ОПЗ та Ostchem, наголосивши на невідкладності прийняття всіх заходів із захисту державних інтересів.

Южний міський суд Одеської області своєю ухвалою від 6 березня 2017 р. у справі № 519/15/17 задовольнив клопотання представника компанії Ostchem Holding Limited про визнання та надання дозволу на примусове виконання на території України часткового арбітражного рішення за згодою № 1 Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма від 25 липня 2016 р.  у справі V 2016/065 про стягнення з ПАТ «Одеський припортовий завод» на користь компанії Ostchem Holding Limited 5 240 997 234,04 гривень непогашеного основного боргу та 1 572 299 170,31 гривень неоспорюваної нарахованої пені, а також постановив видати виконавчий лист.

10 травня 2017 р. Апеляційним судом Одеської області апеляційну скаргу ПАТ «Одеський припортовий завод» залишено без задоволення, а ухвалу Южного міського суду Одеської області 6 березня 2017 р. у справі № 519/15/17 залишено без змін.