A A A K K K

Фонд завершив громадське обговорення проектів нових форм примірних договорів оренди

Фонд державного майна завершив громадське обговорення проектів нових форм Примірного договору оренди єдиного майнового комплексу державного підприємства (структурного підрозділу підприємства) та Примірного договору оренди індивідуально визначеного майна (нерухомого або іншого), що належить до державної власності.

Спеціалісти Фонду доопрацювали проекти форм відповідних договорів із урахуванням рекомендацій від громадськості та направили їх на погодження до Мінфіну, Мінекономіки та Державної регуляторної служби. Після всіх погоджень, Кабінет Міністрів має остаточно затвердити їх у своїй постанові.  

Ви можете ознайомитись із проектами нових форм договорів за посиланням на сайті Фонду державного майна: https://bit.ly/2K60him.

Важливо підкреслити, що нові форми примірних договорів оренди розроблені на виконання вимог Закону України «Про оренду державного та комунального майна», ухваленого Верховною Радою 3 жовтня 2019 року. Цей закон, поміж іншого, запровадив низку новацій стосовно процедури укладення договорів оренди державного майна, які мають бути враховані в формах договорів про оренду.