A A A K K K

Фонд держмайна розпочав процедуру продажу пакетів акцій 3 енергокомпаній

Фонд державного майна України розпочав повторну процедуру приватизації 25% акцій Одесаобленерго, Сумиобленерго та Донбасенерго, які залишилися непроданими у період проведення аукціонів з продажу блокуючих пакетів акцій 8 енергокомпаній.

Відповідний наказпро забезпечення продажу паків акцій підписав керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Про це повідомив керівник Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці у Facebook.

За словами Віталія Трубарова, найближчим часом пройде інвентаризація і оцінка майна вказаних обленерго. «Термін дії попередньої оцінки вартості активів вже скінчився, в короткий темін ми проведемо повторну оцінку,і за її результатами приймемо рішення про виставлення даних пакетів акцій на аукціон»,- повідомив Віталій Трубаров.

Як відомо, раніше Фонд державного майна України продав блокуючі пакети акцій ПАТ «Київенерго», ПАТ «ДТЕК Західенерго» та ПАТ «ДТЕК «Донецькобленерго» на загальну суму 1,32 млрд  грн.

Усерпні також успішно було продано акціїПАТ ДТЕК «Дніпроенерго»та ПАТ ДТЕК «Дніпрообленерго». Пакет акцій ПАТ ДТЕК «Дніпроенерго» було продано за 728,236 млн грн.У результаті торгів ціна пакету акцій ПАТ ДТЕК «Дніпрообленерго» виросла більше ніж у 2 рази і склала 1 млрд 4 млн  675,5 тис грн.