A A A K K K

Фонд держмайна виставив на аукціон Київпассервіс

Фонд державного майна України виставив на продаж об’єкт малої приватизації – державний пакет акцій акціонерного товариства «Київпассервіс» розміром 99,9906% статутного капіталу, який має
24 автостанції у Києві та Київській області. 

«Стартова ціна державного пакету акцій Київпассервісу складає
195,9 млн грн, що відносить цей об’єкт до малої приватизації, але впевнений, що через значний попит він буде проданий за ціною, що відповідає великій приватизації. Для цього ми проробили велику роботу, відсканували та виклали у відкритий доступ тисячі сторінок первинних документів, звітності та підготували паспорти кожного об’єкту», – коментує заступник Фонду державного майна України Тарас Єлейко.

Аукціон з продажу державного пакета акцій АТ «Київпассервіс» відбудеться 4 березня 2020 року через систему «ProZorro.Продажі».

У власності АТ «Київпассервіс» перебуває 6 автостанцій у Києві. Загальна площа споруд та будівель становить 6 252 м². Площа земельних ділянок (у т.ч. асфальтових майданчиків) усіх автостанцій Києва сягає 49 881 м². Наразі в оренду здано 535 м² приміщень автовокзалів та 1 105 м² майданчиків.

У Київській області у власності  АТ «Київпассервіс» перебуває 18 автостанцій. Загальна площа будівель та павільйонів становить 8 735 м². Площа земельних ділянок – 65 393 м². В оренду здано
3 115 м² приміщень автовокзалів та 1 050 м² асфальтових майданчиків.

Серед умов продажу головною є збереження основних видів діяльності – допоміжне обслуговування наземного транспорту та діяльність автостанцій у м. Києві протягом 5 років та протягом 15 років – у Київській області. При цьому, у разі вирішення покупцем питання щодо передачі або продажу певної автостанції до комунальної власності відповідної територіальної громади, зазначена умова відносно цієї автостанції вважається виконаною з моменту здійснення такої передачі або продажу. 

Інфографіка – Акціонерне товариство «Київпассервіс»