A A A K K K

Голова Фонду державного майна України став на захист конституційних прав громадян

17 грудня відбулося пленарне засідання Великої палати Конституційного Суду України, де розглядалася справа за конституційним поданням 51 народного депутата України щодо відповідності Конституції України (конституційності) положень Закону України «Про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації».

Залученим учасником конституційного провадження став Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко. Сенниченко нагадав, що на сьогоднішній день функціонує Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна», яким визначено перелік об’єктів державної власності, які не підлягають приватизації. Серед них – казенні підприємства та об’єкти, необхідні для виконання державою своїх основних функцій, для забезпечення обороноздатності держави, та об’єкти права власності Українського народу, майно, що становить матеріальну основу суверенітету України. Тому спроби окремих політичних сил спекулювати на темі «розпродажу стратегічних об’єктів» є популізмом і грою на підвищення власних рейтингів.

Фонд державного майна України вбачає в подібних поданнях до Конституційного суду України спробу зірвати приватизаційні процеси та залишити цілий ряд об’єктів під впливом фінансово-політичних груп.

«Метою Фонду державного майна України є забезпечення прозорої та справедливої приватизації із залученням стратегічних інвесторів, які будуть вкладати в модернізацію підприємств та створювати нові високооплачувані робочі місця. Фонд державного майна України в рамках конституційного провадження доведе безпідставність спроб поставити під сумнів законодавчу базу, яка регламентує здійснення приватизаційних процесів», – підкреслив Дмитро Сенниченко.