A A A K K K

Голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко презентував програму залучення інвестицій на Всесвітньому економічному форумі в Давосі

22 січня на Всесвітньому економічному форумі Голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Дмитро Сенниченко презентував програму залучення інвестицій та плани приватизації в ході панелі «Україна – майбутній європейський індустріальний центр»
(Ukraine As europe's Next Industrial Powerhouse), яка відбулася в Українському домі в Давосі.

Під час презентації Голова Фонду зазначив, що Давос – 2020 є стартом роуд-шоу для залучення іноземних інвесторів в українську економіку. Конкурентними перевагами національної економіки Дмитро Сенниченко назвав трудові і земельні ресурси, наявність великих запасів корисних копалин, географічне розташування країни, транспортно-інфраструктурний, технологічно-інноваційний і реформаторський потенціал.

За словами Голови Фонду, вперше за останні 10 років Україна провела масштабний аудит державної власності та підготувала програму залучення інвестицій через приватизацію. Відповідна робота була проведена при підтримці Президента України та всіх гілок влади, рівень довіри до яких суттєво виріс за підсумками виборчих кампаній – 2019.

Дмитро Сенниченко акцентував увагу на тому, що Фонд державного майна та Кабінет міністрів України у другій половині 2019 року ініціювали низку законодавчих змін, які розблокували можливість проведення великої приватизації, ліквідували вплив фінансово-політичних груп на об'єкти державної власності та вдосконалили систему розкриття інформації про підприємства. Інвестеційні радники, в чию компетенцію входить оздоровлення фінансової та кадрової ситуації на відповідних підприємствах, розпочали роботу на об'єктах великої приватизації, серед яких гірничодобувні, хімічні, машинобудівні, агропромислові підприємства, готелі та підприємства сфери послуг. Відповідно до закону про Державний бюджет України, доходи від приватизації в 2020 році повинні скласти $500 млн (12 млрд грн). Своїм найважливішим завданням ФДМУ вважає викорінення корупційних схем з приватизаційних процесів та залучення саме тих інвесторів, які готові вкладати в модернізацію підприємств і розширювати соціальний пакет для працівників. Фонд державного майна України розробив інвестиційне меню, яке включає в себе повну інформацію про об'єкти приватизації та умови її здійснення. «Епоха корупції закінчена, починається епоха інвестицій», – підкреслив Дмитро Сенниченко.

В ході Всесвітнього економічного форуму Дмитро Сенниченко провів ряд двосторонніх зустрічей з представниками іноземного капіталу, зацікавленими в роботі на ринку України. Проведення перших конкурсів у рамках великої приватизації заплановано наприкінці весни 2020 року.

Презентація