A A A K K K

Голова Фонду держмайна зустрівся із заступником Генерального секретаря ОЕСР

Під час відрядження у Францію Голова Фонду держмайна Віталій Коваль зустрівся із заступником Генерального секретаря Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Йошікі Такеучі.

Вони обговорили напрямки роботи Фонду державного майна України. Приділили увагу реформі корпоративного управління. 

Голова розповів, що сьогодні у ФДМУ понад 2 000 державних підприємств і для них важливо створити дієві Наглядові ради та вибудовувати чітку систему управління.

Під час зустрічі Голова ФДМУ наголосив: «Нам важливе посилення інституційної спроможності Фонду».

В ОЕСР діє комітет з питань державного управління, чиї рекомендації та експертна допомога є надзвичайно цінними для України. Мінекономіки вже розпочала впровадження принципів реформування держкомпаній, спираючись на досвід країн-членів організації. Фонд держмайна продовжує цю системну роботу, прагнучи досягти максимальної ефективності в управлінні державними активами.

Довідково. ОЕСР – міжнародна організація, яка представляє союз 37 країн, об'єднаних прагненням до кращого законодавства та економічного процвітання. Завдяки глибокому аналізу даних, ОЕСР допомагає урядам приймати складні, але необхідні рішення для підвищення ефективності економіки. Українська команда ОЕСР також активно бере участь у цій роботі, роблячи свій внесок у розвиток світового економічного простору.