A A A K K K

Херсонською ТЕЦ зацікавилася американська енергетична компанія "GESS Ukraine"

Заступник Голови ФДМУ Юрій Нікітін зустрівся з представниками американської компанії "GESS Ukraine", які висловили зацікавленість Херсонською ТЕЦ.

На зустрічі обговорювалися питання умов продажу, ціни та можливості реструктуризації боргів ТЕЦ, які складають майже $4 млн.

Юрій Нікітін зазначив: «Після трьох невдалих спроб у попередні роки ми хочемо знову виставити ТЕЦ на продаж. Підготували умови, які має розглянути робоча група з опрацювання питань приватизації при Уряді, а далі затвердити – Уряд».

За словами заступника Голови ФДМУ, Фонд докладе максимум зусиль, аби провести прозору приватизацію ТЕЦ, і готовий розглядати будь-які прийнятні пропозиції з цього питання. Зокрема, Херсонська ТЕЦ може бути залучена до проекту розвитку альтернативної енергетики, ідея якого зараз активно поширюється в Україні.  

«Оголошення конкурсу, – додав Юрій Нікітін, – попередньо заплановано на жовтень цього року».

Як наголосив представник "GESS Ukraine" Шон Едвард Лі, «компанія хоче зробити такий приватизаційний проект, щоб жоден з його учасників, у тому числі сама ТЕЦ, споживачі, не втрачав, а навпаки – отримував». Він зазначив, що компанія уже має три бізнес-проекти на Херсонщині.