A A A K K K

Керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров: Я не хочу допустити, щоб підприємства замість приватизації підпали під ліквідацію

«У мене є дуже велике занепокоєння щодо долі підприємств, з приватизацією яких зволікають їх органи управління. Якщо їх не передадуть Фонду для продажу, то за великою ймовірністю вони поповнять перелік 1225 підприємств, які вже назавжди втрачені для держави, тобто будуть ліквідовані. Мені б цього дуже не хотілося», – зазначив в інтерв’ю 5 каналу керівник ФДМУ Віталій Трубаров.

«Я розумію, що сам процес передачі об‘єктів від органів управління до ФДМУ досить важкий, необхідно провести цілу низку процедур, підготувати багато документів, але ми готові виходити на міністерства і відомства, активно з ними комунікувати, аби разом вирішити проблемні питання і зрушити процес передачі з місця», – заявив він.

Віталій Трубаров повідомив, що із близько ста підприємств, які підлягають передачі Фонду за урядовою приватизаційною постановою № 271, передано менше 10.

«Від кількості переданих об‘єктів буде також залежати виконання плану надходження коштів від приватизації у 2018 році. Адже проектом бюджету передбачено 22 млрд грн» – підкреслив він.

«Але якщо відповідати на питання бути чи не бути приватизації у наступному році, я рішуче кажу: «Бути!»  Сьогодні всі гілки влади єдині у цьому питанні і налаштовані на велику приватизацію і
2018 рік має стати ключовим у приватизації. А новий приватизаційний закон зробить умови участі в українській приватизації зрозумілими і доступними для інвесторів», – наголосив Віталій Трубаров.