A A A K K K

Співпраця України з Японією продовжується: інвестиції та розвиток титанової галузі

У лютому Голова Фонду держмайна України Віталій Коваль відвідав Токіо в складі урядової делегації. Сьогодні провів зустріч із представниками агенції JICA та компанії «Toho Titanium», у рамках якої обговорили інвестування японського бізнесу в титанову галузь України.

Представив найбільші підприємства даної сфери, в управлінні Фонду: «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», «Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат», «СУМИХІМПРОМ», «Запорізький титано-магнієвий комбінат» та інші. Фонд держмайна України націлений на відновлення та розвиток титанової галузі завдяки досвіду японських партнерів.

Голова Фонду держмайна зазначив: «Переконаний, Україна може стати титановим партнером для всього світу, адже ми маємо родовища і первинну переробку. Сьогодні для розвитку нам необхідні інвестиції, досвід і технології».

ФДМУ має в управлінні «Інститут титану», спеціалізований на проведенні наукових досліджень та розробці інноваційних рішень для титанової галузі. Цей інститут здійснює широкий спектр розробок, спрямованих на покращення технологій видобутку, переробки та використання титанових матеріалів для різних країн.

«Сьогодні важливо для України запустити процес переробки титанових руд. Зараз необхідно зробити все можливе, аби не дати потрапити українській сировині до росіян» – зауважив очільник відомства. 

Довідково. Компанія «Toho Titanium» спеціалізується на технологіях виробництва для різних сфер, що базуються на титанових металах та сировині з різних родовищ, включаючи ті, які розташовані на території України.