A A A K K K

Сумське РВ провело перевірку стану збереження об`єктів держвласності

РВ ФДМУ по Сумській області проведено перевірки стану збереження та використання 47 об'єктів державної власності, що під час приватизації не увійшли до статутних капіталів ВАТ "Шалигинський цукровий завод" (27 об'єктів), ВАТ "Мезенівський бурякорадгосп" (КСП "Мезенівське") (16 об'єктів), КСП "Глухівський" (3 об'єкта) та ТДВ (ПАТ) "Глухівський хлібокомбінат" (1 об'єкт).  Станом на 10.08.2018 веде свою діяльність лише ТДВ (ПАТ) "Глухівський хлібокомбінат", інші зазначені господарські товариства ліквідовані як юридичні особи.

В ході перевірки встановлено, що 31 об'єкт перебуває у незадовільному та зруйнованому стані, а 18 об'єктів – мають задовільний стан.

Більшість із перевіреного майна складають об'єкти житлового фонду (38 одиниць) та об'єкти незавершеного будівництва (8 одиниць).

Миколаївській селищній об'єднаній територіальній громаді та Білопільській районній державній адміністрації запропоновано провести роботу з мешканцями приватизованих квартир по створенню об'єднань співвласників  в багатоквартирних будинках (ОСББ).

Один об'єкт - житловий будинок, знаходиться у незадовільному стані відповідно, та підлягають списанню.

Мезенівській сільській раді та Глухівський міській раді раніше пропонувалось провести роботу щодо обстеження житлового будинку та прийняттю рішення щодо можливості його використання за призначенням або списання. Але таку роботу зазначеними радами не проведено.