A A A K K K

У Києві занедбані будівлі перетворяться на перший в Україні Музей науки

Фонд держмайна України уклав договір оренди адміністративних будівель на вул. Антоновича, 180 та Р. Лужевського, 3 (приміщення науково-технічної бібліотеки) поблизу м. Либідська загальною площею 6,2 тис. кв м. Про це Фонд повідомляє на своїй сторінці у Facebook

Вартість орендної плати на місяць становить 341 тис грн. Половина з цих коштів надійде до державного бюджету, половина – Українському інституту науково-технічної експертизи та інформації як балансоутримувачу будівель.

Інвестор буде опікуватися 6,2 тис. кв. м., які він узяв в оренду, а також зобов‘язався відремонтувати та реконструювати неорендовані приміщення загальною площею ще 10,4 тис. кв. м.

А найголовніше – інвестор зобов‘язався створити на цих площах «Музей науки».

У переліку експозицій, наприклад, Земля – планета людини, Гіганти української науки, Математика-королева наук. Облаштування науково-освітнього простору для Музею науки має завершитися до 1 листопада 2018 року – напередодні 100-річного ювілею Академії наук України, який відзначається 27 листопада.

Фонд державного майна повідомляє, що цей договір вдалося відпрацювати завдяки спільним зусиллям, зокрема, Міністерства освіти України як органу управління та Малої Академії наук.