A A A K K K

Віталій Коваль: Україна та Японія спільно будують майбутнє

Голова Фонду державного майна України Віталій Коваль підбив підсумки участі у Конференції з економічного розвитку та відбудови України, що відбулася в Токіо. Ця подія стала знаковою для українсько-японського співробітництва.

«На конференції підписали рекордну кількість меморандумів – 56. Кожен документ засвідчує реальне партнерство з метою економічного розвитку та відбудови України», – наголосив Віталій Коваль.

Особливо важливою, за словами очільника Фонду, стала міжурядова конвенція про уникнення подвійного оподаткування. «Вона відкриває нові можливості для реалізації в Україні інвестиційних проєктів японського бізнесу. Тут на допомогу прийдуть і об'єкти великої приватизації від ФДМУ», – зазначив він.

Віталій Коваль також поділився результатами зустрічей з керівництвом Японії. «Ці зустрічі не носили протокольного характеру. Кожна комунікація показує, що японські партнери щиро переживають за Україну та активно залучаються до співпраці», – підкреслив він.

Голова Фонду держмайна мав можливість особисто поспілкуватися з керівниками великих корпорацій, таких як Kubota Corporation, Yanmar Co та агенцією JICA. «Є живий інтерес до України та наших об'єктів приватизації» – зауважив він.

Вже на початку наступного тижня запланована нова онлайн-зустріч з японськими колегами, де буде розпочата розробка дорожньої карти з реалізації спільних проєктів.