A A A K K K

Які підприємства ФДМУ виставить на продаж до кінця року

Фонд державного майна України до кінця 2017 року виставить на продаж Дніпровську та Херсонську ТЕЦ, а також Волинське підприємство «Оснастка». Продаж Запорізького алюмінієвого комбінату запланована на перші місяці 2018 року. 

Про це повідомив керівник Фонду державного майна України Віталій Трубаров.

Віталій Трубаров зазначає, що по Дніпровській теплоелектроцентралі урядовий комітет вже затвердив умови продажу. «Визначена початкова вартість пакету акцій у понад 102 мільйони гривень. Фактично на кінець листопада - початок грудня ми виходимо на збір заявок від інвесторів»,–сказав керівник ФДМУ.

Віталій Трубаров повідомив, що відповідно до умов продажу Дніпровської ТЕЦ, новий власник зобов’язаний провести модернізацію трубопроводів, не допускати заборгованості із заробітної плати та звільнення працівників, виконувати наявний трудовий договір, зберегти соціальні пільги.

Керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров також зазначив, що вартість пакету акцій (99,8 %) Херсонської ТЕЦ становить 75,7 мільйони гривень.

За словами керівника Фонду, на продаж буде виставлено контрольний пакет акцій (50,007%) державного підприємства «Оснастка» за 20,4 млн гривень.

Фонд державного майна планує також на початку 2018 року виставити на продаж Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат. Розмір державного пакету акцій складає понад 60%.

Віталій Трубаров також повідомив, що Фонд державного майна України оголошує конкурс на заміщення вакантної посади генерального директора ПрАТ «Миколаївська ТЕЦ». Заявки приймаються до 24 листопада.